Kalamáry z kambodžské kuchyně

Ingredience


Kalamáry 300 g
Maizena - kukuřičný škrob 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 30 ml
Olej slunečnicový 3 dl
Sůl 1 špetka
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 0.5 ks
Citrony 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Kari pasta 2 polévková lžíce
Olej sezamový 30 ml
Omáčka sójová 30 ml
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.
  2. Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.
  3. V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.