Kalamáry z kambodžské kuchyně
Ingredience
Kalamáry |
300 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
30 ml |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Sůl |
1 špetka |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
0.5 ks |
Citrony |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
30 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.
- Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.
- V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.