Kuře Hyderabadi

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hřebíček 6 ks
Jogurt bílý 400 g
Kardamom černý 4 ks
Kmín římský 2 kávová lžička
Kořeněné máslo Ghee 5 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 100 ml
Kuře 1 kg
Mandle 60 g
Máta 100 ml
Mléko polotučné 0.5 l
Ořechy Kešu 60 g
Pasta česneková 2 polévková lžíce
Pasta zázvorová 2 polévková lžíce
Rýže Basmati 0.5 kg
Šafrán 1 špetka
Skořice celá 2 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 1.3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propereme a scedíme. Na pánvi necháme rozpálit 2 lžíce másla a rýži na něm smažíme, dokud nezezlátne. Osmaženou rýži následně zalijeme vařící osolenou vodou a zasypeme polovinou koření (bobkový list, kmín, celý kardamom, hřebíček, celá skořice). Když je rýže hotova, scedíme ji a odložíme bokem.
  2. Kuře zbavíme nečistot a kůže a nakrájíme na 8 porcí. V rozehřátém mléce necháme rozpustit šafrán. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Zasypeme zbytkem koření a smažíme, dokud koření nezačne praskat. Následně zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a necháme smažit, dokud cibule nezezlátne. Následně smícháme cibuli s česnekovou a zázvorovou pastou, chilli a lžičkou soli. Na celé směsi následně osmažíme porce kuřete, dokud nezezlátnou.
  3. Když je maso nazlátlé, zalijeme jej jogurtem a důkladně promícháme. Vše necháme povařit na mírném ohni, dokud nám maso nezměkne.
  4. Zapékací mísu zaplníme polovinou rýže, zalijeme citronovou šťávou a šafránovým mlékem. Následně posypeme pokrájenými lístky koriandru, máty a na ně položíme ½ kuřecích steaků. Na ně nasypeme zbytek rýže a položíme zbytek kuřecích steaků. Přikryjeme poklicí a necháme péct 10 minut ve vyhřáté troubě. Po upečení posypeme kešu a mandlemi a můžeme podávat.