Karamelizovaný ananas se sorbetem

Ingredience


Ananas 1 ks
Cukr krupice 175 g
Jogurt bílý 300 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas oloupeme, rozkrájíme na kostky a rozmixujeme. Rozmixovanou dužinu vložíme do mušelínového ubrousku, který zavěsíme nad mísu, do které necháme vykapat šťávu.
  2. V rendlíku ve vodě rozpustíme 75 g cukru, přivedeme k varu a 5 minut vaříme. Cukrový sirup potom smícháme s vykapanou ananasovou šťávou a směs uložíme do mrazničky, kde z ní vznikne sorbet.
  3. V silnostěnném hrnci zahříváme zbývající cukr, až zkaramelizuje, přisypeme ananasovou dužinu, ve které za stálého míchání necháme karamel rozpustit. Dáme vychladnout a studenou ananasovou karamelovou směs rozdělíme do čtyř pohárů. Sorbet vyjmeme z mrazničky a naškrábeme.
  4. Na ananasový pohár navršíme jogurt, kopeček naškrábaného sorbetu a podáváme.