Jehněčí po indicku se špenátem
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
10 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Jogurt bílý |
6 polévková lžíce |
Kardamom černý |
4 ks |
Máslo čerstvé |
50 ml |
Rajčata |
2 ks |
Skořice celá |
2 ks |
Špenátový protlak mražený |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 240 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem.
- Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené.
- Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi.
- Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat.