Jehněčí po indicku se špenátem

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 10 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 3 ks
Jehněčí kýta 1 kg
Jogurt bílý 6 polévková lžíce
Kardamom černý 4 ks
Máslo čerstvé 50 ml
Rajčata 2 ks
Skořice celá 2 ks
Špenátový protlak mražený 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené.
  3. Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi.
  4. Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat.