Mexický pikantní burritos

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kečup ostrý 190 g
Kuřecí maso vařené 400 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka k masu česneková 170 g
Tortilla 250 g
Avokádo 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Fazole 300 g
Kari koření 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 200 g
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule i česnek oloupeme, spolu s chilli papričkami nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa pokrájíme na slabé proužky, pikantní fazole scedíme a necháme okapat.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme jednu nakrájenou cibuli, česnek a zprudka orestujeme. Přidáme rozkrájené maso, vmícháme česnekovou omáčku, připravené chilli papričky, nakonec ostrý kečup a přidáme kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme, dusíme přibližně 20 minut, aby bylo maso dostatečně měkké.
  3. Tortilly zahřejeme a opečeme v suché pánvi po dobu přibližně 30 sekund.
  4. Příprava pasty guacamole: avokádo oloupeme, v misce rozmačkáme na kaši, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, přisypeme sůl, pepř, podle chuti i vymačkanou citrónovou šťávu. Nakonec dochutíme kari kořením a všechny suroviny důkladně promícháme. Okapané fazole vsypeme do kastrůlku, zahřejeme a smícháme s připraveným masem. Tortilly rozložíme na pracovní plochu a každou potřeme pastou guacamola, lžící na ně položíme maso s fazolemi, přiložíme na tenké plátky pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr a tortillu zabalíme do rolky.
  5. Hotové rolky podle porci rozdělíme na talíře. Do malé mističky zvlášť dáme zakysanou smetanu a podáváme.