Mexický pikantní burritos
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup ostrý |
190 g |
Kuřecí maso vařené |
400 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka k masu česneková |
170 g |
Tortilla |
250 g |
Avokádo |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Fazole |
300 g |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Čedar |
200 g |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibule i česnek oloupeme, spolu s chilli papričkami nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa pokrájíme na slabé proužky, pikantní fazole scedíme a necháme okapat.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme jednu nakrájenou cibuli, česnek a zprudka orestujeme. Přidáme rozkrájené maso, vmícháme česnekovou omáčku, připravené chilli papričky, nakonec ostrý kečup a přidáme kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme, dusíme přibližně 20 minut, aby bylo maso dostatečně měkké.
- Tortilly zahřejeme a opečeme v suché pánvi po dobu přibližně 30 sekund.
- Příprava pasty guacamole: avokádo oloupeme, v misce rozmačkáme na kaši, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, přisypeme sůl, pepř, podle chuti i vymačkanou citrónovou šťávu. Nakonec dochutíme kari kořením a všechny suroviny důkladně promícháme. Okapané fazole vsypeme do kastrůlku, zahřejeme a smícháme s připraveným masem. Tortilly rozložíme na pracovní plochu a každou potřeme pastou guacamola, lžící na ně položíme maso s fazolemi, přiložíme na tenké plátky pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr a tortillu zabalíme do rolky.
- Hotové rolky podle porci rozdělíme na talíře. Do malé mističky zvlášť dáme zakysanou smetanu a podáváme.