Vaishali jehněčí s rýží
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Bujón hovězí |
0.25 kostka |
Česnek |
16 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Garam masala |
1 polévková lžíce |
Jehněčí maso |
1 kg |
Kardamom |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
50 ml |
Mléko polotučné |
50 ml |
Rýže Basmati |
0.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.
- Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.
- Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.
- Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.