Vaishali jehněčí s rýží

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Bujón hovězí 0.25 kostka
Česnek 16 stroužek
Cibule 4 ks
Garam masala 1 polévková lžíce
Jehněčí maso 1 kg
Kardamom 1 hrst
Máslo čerstvé 50 ml
Mléko polotučné 50 ml
Rýže Basmati 0.5 kg
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.
  2. Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.
  3. Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.
  4. Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.