Mleté jehněčí po indicku

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli paprička zelená 3 ks
Cibule 2 ks
Garam masala 1 polévková lžíce
Hrách 0.25 kg
Jehněčí maso mleté 0.5 kg
Koriandr čerstvý 50 ml
Kurkuma 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 0.5 polévková lžíce
Voda pitná 200 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme na troše tuku, dokud nezezlátne. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme jej k cibuli společně se všemi nakrájenými ingrediencemi (kromě hrachu, koriandru a rajčat). Celou směs náležitě osmažíme.
  2. Do pánve vložíme nakrájená rajčata a mleté jehněčí, promícháme, osmahneme a přiklopíme pokličkou. Celou směs následně necháme dusit. Občas podléváme vodou.
  3. Hrách opláchneme a necháme jej v 1 dl vody uvařit. Když je hrách hotový, vyklopíme jej na talíř a přidáme mleté jehněčí. Ozdobíme pokrájeným koriandrem a můžeme podávat.