Mleté jehněčí po indicku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička zelená |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 polévková lžíce |
Hrách |
0.25 kg |
Jehněčí maso mleté |
0.5 kg |
Koriandr čerstvý |
50 ml |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme na troše tuku, dokud nezezlátne. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme jej k cibuli společně se všemi nakrájenými ingrediencemi (kromě hrachu, koriandru a rajčat). Celou směs náležitě osmažíme.
- Do pánve vložíme nakrájená rajčata a mleté jehněčí, promícháme, osmahneme a přiklopíme pokličkou. Celou směs následně necháme dusit. Občas podléváme vodou.
- Hrách opláchneme a necháme jej v 1 dl vody uvařit. Když je hrách hotový, vyklopíme jej na talíř a přidáme mleté jehněčí. Ozdobíme pokrájeným koriandrem a můžeme podávat.