Noky z krupice s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
200 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Krupička dětská |
8 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V míse z tvarohu, vajec, krupičky, cukru a soli vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytváříme lžící noky a vaříme je přibližně 5 minut ve větším hrnci s vařící vodou.
- Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat. Okapané je v míse mírně rozmačkáme s moučkovým cukrem.
- Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s borůvkami.