Noky z krupice s borůvkami

Ingredience


Borůvky 200 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Krupička dětská 8 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 500 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse z tvarohu, vajec, krupičky, cukru a soli vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta vytváříme lžící noky a vaříme je přibližně 5 minut ve větším hrnci s vařící vodou.
  3. Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat. Okapané je v míse mírně rozmačkáme s moučkovým cukrem.
  4. Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s borůvkami.