Kuřecí prsa s pomerančovou šťávou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kokosové mléko |
4 dl |
Kopr čerstvý |
30 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Omáčka sójová |
70 ml |
Paprika červená |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
4 dl |
Pórek |
10 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Přidáme oloupaný a prolisovaný 1 ks česneku, sójovou omáčku, vše zalijeme pomerančovou šťávou a necháme v lednici 30 minut.
- V pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a orestujeme ho. Přimícháme oloupaný a drobně nakrájený česnek a cibuli, na tenké plátky nakrájenou červenou papriku s chilli papričkou. V restování pokračujeme ještě 3 minuty. Následně do pánve vlijeme zbylou šťávu, ve které bylo naložené maso, přilijeme kokosové mléko, na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením a solí. Těsně před dokončením vaření vlijeme smetanu a pánev odstavíme ze sporáku.
- Hotové jídlo naporcujeme na talíře, ozdobíme nasekaným koprem a s vhodnou přílohou podáváme.