Kuřecí prsa s pomerančovou šťávou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička zelená 2 ks
Kari koření 1 kávová lžička
Kokosové mléko 4 dl
Kopr čerstvý 30 g
Kuřecí prsa 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Omáčka sójová 70 ml
Paprika červená 1 ks
Pomerančová šťáva 4 dl
Pórek 10 g
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Přidáme oloupaný a prolisovaný 1 ks česneku, sójovou omáčku, vše zalijeme pomerančovou šťávou a necháme v lednici 30 minut.
  2. V pánvi rozpálíme olej, vložíme připravené maso a orestujeme ho. Přimícháme oloupaný a drobně nakrájený česnek a cibuli, na tenké plátky nakrájenou červenou papriku s chilli papričkou. V restování pokračujeme ještě 3 minuty. Následně do pánve vlijeme zbylou šťávu, ve které bylo naložené maso, přilijeme kokosové mléko, na tenká kolečka nakrájený pórek. Podle vlastní chuti dochutíme kari kořením a solí. Těsně před dokončením vaření vlijeme smetanu a pánev odstavíme ze sporáku.
  3. Hotové jídlo naporcujeme na talíře, ozdobíme nasekaným koprem a s vhodnou přílohou podáváme.