Zelenina po jihoindicku
Ingredience
Banány |
2 ks |
Brambory |
0.25 kg |
Česnek |
10 stroužek |
Chilli paprička |
6 ks |
Chilli paprička zelená |
5 ks |
Dýně |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Hrachové lusky |
100 ml |
Jogurt bílý |
150 g |
Kari listy |
50 ml |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kokos čerstvý |
0.5 ks |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Mléko kokosové |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej kokosový |
50 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tykev |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Banány a zeleninu (brambory, česnek, dýně, fazolky, hrachové lusky, lilek, mrkev, paprika a tykev) opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse si smícháme nastrouhanou dužninu z 1/2 kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
- Do hrnce napustíme vodu a uvedeme ji k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je už skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
- Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud nám zelenina nezměkne. Když je již zelenina hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.