Zelenina po jihoindicku

Ingredience


Banány 2 ks
Brambory 0.25 kg
Česnek 10 stroužek
Chilli paprička 6 ks
Chilli paprička zelená 5 ks
Dýně 1 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Hrachové lusky 100 ml
Jogurt bílý 150 g
Kari listy 50 ml
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kokos čerstvý 0.5 ks
Kurkuma 1 kávová lžička
Lilek 2 ks
Mléko kokosové 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej kokosový 50 ml
Paprika červená 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tykev 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány a zeleninu (brambory, česnek, dýně, fazolky, hrachové lusky, lilek, mrkev, paprika a tykev) opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse si smícháme nastrouhanou dužninu z 1/2 kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
  2. Do hrnce napustíme vodu a uvedeme ji k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je už skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
  3. Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud nám zelenina nezměkne. Když je již zelenina hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.