Plněné karely
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Cibule |
2 ks |
Cukr krystal |
1 kávová lžička |
Fenykl čerstvý |
1 polévková lžíce |
Karela |
0.5 kg |
Kmín římský |
1 polévková lžíce |
Koriandr celý |
1 polévková lžíce |
Mouka hrachová |
300 ml |
Pasta česneková |
1 polévková lžíce |
Pasta zázvorová |
1 polévková lžíce |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tamarindová šťáva |
50 ml |
Olej rostlinný |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
- Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.
- Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.
- Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.