Plněné karely

Ingredience


Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Cibule 2 ks
Cukr krystal 1 kávová lžička
Fenykl čerstvý 1 polévková lžíce
Karela 0.5 kg
Kmín římský 1 polévková lžíce
Koriandr celý 1 polévková lžíce
Mouka hrachová 300 ml
Pasta česneková 1 polévková lžíce
Pasta zázvorová 1 polévková lžíce
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tamarindová šťáva 50 ml
Olej rostlinný 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
  2. Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.
  3. Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.
  4. Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.