Smažený panír po indicku
Ingredience
Chilli paprička |
5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
4 ks |
Kardamom černý |
3 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř černý celý |
15 ks |
Rajčata |
2 ks |
Skořice celá |
1 ks |
Tvaroh tvrdý |
0.5 kg |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nakrájíme na jemné plátky. Papriky rozkrojíme vejpůl, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Červené chilli zbavíme stonků, nakrájíme a zbavíme jadérek. Zázvor nakrájíme na plátky. Oloupanou a omytou cibuli rozčtvrtíme.
- Na pánvi osmahneme směs koriandru, kmínu, hřebíčku, skořice, pepře a černého kardamomu. Tuto směs následně umeleme. Na jiné pánvi necháme rozpustit máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmažíme, dokud nezhnědne.
- Na pánev s cibulí umístíme plátky tvarohu, vnitřek rajčat a dochutíme špetkou soli. Vše následně smažíme, dokud směs nepustí veškerou vodu. Když je tvaroh propečený, zalijeme jej směsí koření a zeleniny a ještě 3 minuty smažíme.
- Ozdobíme lístky koriandru a ihned podáváme.