Jackfruit kari

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Cibule 4 ks
Garam masala 2 kávová lžička
Jackfruit 1 kg
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pasta česneková 2 kávová lžička
Pasta zázvorová 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Voda pitná 100 ml
Koriandr mletý 1.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
  2. Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
  3. Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.