Jackfruit kari
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Chilli koření mleté |
3 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Garam masala |
2 kávová lžička |
Jackfruit |
1 kg |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pasta česneková |
2 kávová lžička |
Pasta zázvorová |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Koriandr mletý |
1.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Jackfruit nakrájíme na malé kostky, ochutíme špetkou soli a necháme osmahnout na lžíci másla. Cibuli oloupeme a rozmělníme, dokud nezíská konzistenci jemné pasty. Rajčata omyjeme a pomocí mixéru je rozmělníme.
- Na zbytku másla osmahneme cibulovou, česnekovou a zázvorovou pastu a bobkový list. Smažíme, dokud se nám vše nezbarví dohněda. Přidáme kurkumu, chilli a mletý koriandr, okamžitě do pánve vložíme kostky jackfruitu a přilijeme vodu. Přikryjeme poklicí a necháme dusit, po 10 minutách přidáme rajčatové pyré, opět přikryjeme a dusíme, dokud není vše měkké.
- Poprášíme garam masalou a důkladně zamícháme. Ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme.