Východočeská třená placka s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
0.5 kg |
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
- V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
- Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.