Východočeská třená placka s borůvkami

Ingredience


Borůvky 0.5 kg
Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 300 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
  2. V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
  3. Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.