Luštěninové knedlíky po indicku

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Chilli paprička sušená 2 kávová lžička
Chilli paprička zelená 2 ks
Cibule 2 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Kmín celý 1 kávová lžička
Kmín mletý 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Mouka čočková 250 ml
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 100 ml
Zázvor mletý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pomoučeném válu zpracujeme na těsto mouku, sodu, koření, nakrájené zelené chilli, lístky koriandru, máslo a špetku soli. Zalijeme trochou vody a těsto důkladně uhněteme, dokud není tuhé. Těsto rozdělíme na 6 částí, ze kterých následně uhněteme bochánky.
  2. V hrnci necháme vařit slanou vodu a bochánky do něj umístíme. Po 15 minutách vyjmeme a když těsto ochladne, nakrájíme je na krajíce.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a krajíce na něm důkladně osmahneme. Oloupanou cibuli a zázvor utřeme na jemnou pastu. Rajčata rozmixujeme a smícháme s jogurtem.
  4. Na jiné pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pastu z cibule a zázvoru. Zalijeme jogurtem a necháme smažit po dobu 5 minut. Na pánev vylijeme rajčatové pyré a trochu vody a dalších 5 minut vaříme. V této omáčce necháme vařit osmahlé krajíce dalších 10 minut. Následně je vyjmeme, ozdobíme koriandrem a podáváme.