Luštěninové knedlíky po indicku
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Chilli paprička sušená |
2 kávová lžička |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka čočková |
250 ml |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
100 ml |
Zázvor mletý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pomoučeném válu zpracujeme na těsto mouku, sodu, koření, nakrájené zelené chilli, lístky koriandru, máslo a špetku soli. Zalijeme trochou vody a těsto důkladně uhněteme, dokud není tuhé. Těsto rozdělíme na 6 částí, ze kterých následně uhněteme bochánky.
- V hrnci necháme vařit slanou vodu a bochánky do něj umístíme. Po 15 minutách vyjmeme a když těsto ochladne, nakrájíme je na krajíce.
- Na pánvi rozehřejeme olej a krajíce na něm důkladně osmahneme. Oloupanou cibuli a zázvor utřeme na jemnou pastu. Rajčata rozmixujeme a smícháme s jogurtem.
- Na jiné pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm pastu z cibule a zázvoru. Zalijeme jogurtem a necháme smažit po dobu 5 minut. Na pánev vylijeme rajčatové pyré a trochu vody a dalších 5 minut vaříme. V této omáčce necháme vařit osmahlé krajíce dalších 10 minut. Následně je vyjmeme, ozdobíme koriandrem a podáváme.