Víno z čerstvých třešní
Ingredience
Cukr krystal |
800 g |
Kulturní kvasinky |
1 špetka |
Kyselina citrónová |
10 g |
Třešně |
5 l |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy.
- Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti.
- Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.