Jihočeská borůvková omáčka
Ingredience
Borůvky |
0.5 kg |
Cukr moučkový |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Solamyl |
15 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.