Milánské rizoto s krevetami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrachové lusky |
200 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Rýže Basmati |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
- K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.