Milánské rizoto s krevetami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrachové lusky 200 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Rýže Basmati 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
  2. Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
  3. K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.