Knedlíčky z tvarohového těsta s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
0.5 l |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
1.5 polévková lžíce |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh měkký |
250 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Borůvky pečlivě přebereme, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V míse z tvarohu, vajíčka, polohrubé mouky, strouhanky a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odležet. Pokud je řidší, zahustíme ho přidáním strouhanky.
- Okapané borůvky dáme do hrnce s trochou vody, necháme je přejít varem, podle chuti osladíme, omáčku zjemníme přimícháním másla a zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě.
- Z těsta vytvoříme malé kulaté knedlíčky, které vařime přibližně 5 minut v dostatečném množství vody.
- Uvařené knedlíčky přendáme na servírovací talíře. rozpůlíme je, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.