Knedlíčky z tvarohového těsta s borůvkami

Ingredience


Borůvky 0.5 l
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1.5 polévková lžíce
Solamyl 1 kávová lžička
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh měkký 250 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky pečlivě přebereme, důkladně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. V míse z tvarohu, vajíčka, polohrubé mouky, strouhanky a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 15 minut odležet. Pokud je řidší, zahustíme ho přidáním strouhanky.
  3. Okapané borůvky dáme do hrnce s trochou vody, necháme je přejít varem, podle chuti osladíme, omáčku zjemníme přimícháním másla a zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve vodě.
  4. Z těsta vytvoříme malé kulaté knedlíčky, které vařime přibližně 5 minut v dostatečném množství vody.
  5. Uvařené knedlíčky přendáme na servírovací talíře. rozpůlíme je, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.