Milánské rizoto s chřestem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 200 g
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Fazolové lusky zelené 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
  2. Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.
  3. Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.