Milánské rizoto s chřestem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- Stranou očistíme chřest od všech dřevnatých částí. Do pánve přidáme rýži a zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Vaříme, dokud není rýže měkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve. Po cca 10 minutách vaření přidáme do pánve chřest a na plátky pokrájenou cuketu. Na poslední dvě minuty přidáme fazolové lusky.
- Jakmile je rýže hotová, přidáme do rizota petrželku a sůl s pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.