Řezy z tuňáka s hřebenatkami
Ingredience
Bazalka |
7 g |
Hřebenatka |
200 g |
Kaviár |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
6 g |
Tuňák obecný |
200 g |
Voda pitná |
25 ml |
Wasabi pasta |
10 g |
Zázvor nakládaný |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.
- Podáváme jako chutný předkrm.