Řezy z tuňáka s hřebenatkami

Ingredience


Bazalka 7 g
Hřebenatka 200 g
Kaviár 20 g
Olej olivový extra panenský 30 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 6 g
Tuňák obecný 200 g
Voda pitná 25 ml
Wasabi pasta 10 g
Zázvor nakládaný 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.
  2. Podáváme jako chutný předkrm.