Indický smažený chléb
Ingredience
Droždí |
0.25 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml |
Pšeničná krupice |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V šálku ohřátého mléka zpracujeme droždí. Mouku, krupici a lžičku přepuštěného másla smícháme a ochutíme trochou soli. Ze směsi společně s droždím zpracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 5 hodin kynou, na teplém místě.
- Pomoučníme vál a kynuté těsto na něm rozválíme, dokud nevznikne silná placka. Vzniklou placky pokrájíme na malé kousky, které následně rozválíme na menší kolečka. Tato kolečka osmahneme na přepuštěném másle, dokud nenabobtnají. Ihned podáváme.