Citronová rýže po indicku
Ingredience
Čertovo lejno |
0.25 kávová lžička |
Chilli paprička |
10 ks |
Chilli paprička zelená |
10 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cizrna |
2 polévková lžíce |
Cizrna černá |
2 polévková lžíce |
Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce |
Kari listy |
5 ks |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
50 ml |
Ořechy burské pražené |
3 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
250 g |
Rýže Basmati |
0.5 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.
- Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.
- Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.