Citronová rýže po indicku

Ingredience


Čertovo lejno 0.25 kávová lžička
Chilli paprička 10 ks
Chilli paprička zelená 10 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cizrna 2 polévková lžíce
Cizrna černá 2 polévková lžíce
Hořčičné semínko 2 polévková lžíce
Kari listy 5 ks
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej rostlinný 50 ml
Ořechy burské pražené 3 polévková lžíce
Ořechy Kešu 250 g
Rýže Basmati 0.5 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme v osolené vodě, scedíme, zalijeme dvěma lžícemi oleje a důkladně zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme na něm burské oříšky i kešu, dokud lehce nezezlátnou. Poté je odložíme bokem. Na stejném oleji osmažíme assafoetidu (čertovo lejno), hořčičná semínka a lístky kari.
  2. Na pánev umístíme nakrájené červené i zelené chilli papričky, cizrnu a kurkumu. Celou směs smažíme dokud nezezlátne, poté zalijeme trochou vody a necháme dusit.
  3. Smícháme s rýží, pokapeme citronovou šťávou, přidáme ořechy a zamícháme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.