Smetanová omáčka s křenem a mandlemi
Ingredience
Hovězí vývar základní |
5 dl |
Křen |
100 g |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 dl |
Sůl |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme teplým vývarem, vmícháme smetanu a za častého míchání povaříme půl hodiny. Do již odstavené omáčky vmícháme žloutek, najemno nastrouhaný křen a nasekané spařené a oloupané mandle. Omáčku již nevaříme, srazila by se, osolíme, opepříme.