Chléb puri
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 ml |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku smícháme se smetanou a mlékem. Přidáme špetku soli a směs uhněteme na těsto. Zakryjeme navlhčenou utěrkou a odložíme na 30 minut bokem. Poté těsto opět zpracujeme, dokud se nezvláční. Z těstíčka uhněteme malé bochánky, které na pomaštěném povrchu pomocí válečku rozválíme na placičky.
- V pánvi rozpustíme máslo a placky osmahneme na obou stranách, dokud nezhnědnou a nenafouknou se. Následně je vyjmeme z pánve a necháme oschnout na papírové utěrce. Ihned podáváme.