Indická polévka z chřestu
Ingredience
Chřest bílý |
0.5 kg |
Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
75 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.2 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
- V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.