Indická polévka z chřestu

Ingredience


Chřest bílý 0.5 kg
Máslo čerstvé 5 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 75 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.2 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a mouku zpracujeme na jíšku. Zalijeme ohřátým mlékem a důkladně promícháme. Dáváme pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
  2. V osolené vodě povaříme chřest. Jíšku smícháme s trochou chřestového vývaru, přidáme špetku soli a necháme vařit na mírném plameni. Odložíme bokem a počkáme, než vývar vychladne. Povařený chřest smícháme se zbylou částí vývaru, vše rozmixujeme a umístíme k základní části polévky. Posypeme moučkou a přidáme špetku soli. Vše znova povaříme a ihned podáváme.