Indická kukuřičná polévka
Ingredience
Chilli koření mleté |
45 ml |
Cibule |
3 ks |
Fazole |
10 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kukuřice |
200 ml |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Rajčata |
5 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
0.2 l |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.
- Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.