Indická kukuřičná polévka

Ingredience


Chilli koření mleté 45 ml
Cibule 3 ks
Fazole 10 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Kukuřice 200 ml
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Rajčata 5 ks
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 0.2 l
Vývar zeleninový 200 ml
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyjma kukuřice a cibule najemno nakrájíme všechnu zeleninu. Hrnec napustíme vodou, osolíme a vaříme asi 30 minut. Následně vývar přecedíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, ochutíme masalou, přidáme špetku soli a důkladně mícháme po dobu 4 minut.
  2. Uvaříme kukuřici a přidáme ji k cibuli na pánvi. Na závěr zalijeme vývarem a necháme ještě 15 minut vařit. Přidáme špetku soli a můžeme podávat.