Nudle Udon se zeleninou a hovězími kousky

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Bambusové výhonky 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 6 ks
Hovězí maso zadní 300 g
Mrkev kořen 1 ks
Nudle Udon 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Shiitake houby 4 ks
Voda pitná 1 l
Zázvor celý 3 polévková lžíce
Zelí čínské 200 g
Cukr třtinový 50 g
Japonská sójová omáčka 60 ml
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Víno rýžové čínské 1 polévková lžíce
Víno rýžové japonské - Mirin 1 polévková lžíce
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby shiitake vložíme do mísy, přelijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit. Pak vodu slijeme a 2 lžíce vody odložíme stranou do hrnečku. Houby pokrájíme na kostičky. Do mísy vložíme na kostičky pokrájené hovězí maso, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, polovinu nastrouhaného zázvoru a promícháme.
  2. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut vaříme. Pak nudle scedíme, necháme okapat, propláchneme studenou vodou a rozdělíme do čtyř misek.
  3. V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, zbytek zázvoru, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky pokrájenou červenou papriku, na proužky pokrájené čínské zelí, bambusové výhonky.
  4. V další misce smícháme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, rýžový ocet, saké, mirin, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku, třtinový cukr a promícháme v marinádu.
  5. Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, pak přidáme kostičky hovězího masa a za stálého míchání necháme maso zatáhnout, pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme. Pak vše vyjmeme a odložíme stranou. Na pánvi nakonec orestujeme nudle Udon, přidáme maso se zeleninou a zalijeme marinádou. Vše povaříme asi tak 5 minut. Poté nudle rozdělíme do misek a servírujeme.