Indická zeleninová polévka
Ingredience
Červená řepa |
1 ks |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Chilli paprička zelená |
4 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole |
10 ks |
Hrách |
100 ml |
Kardamom |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Květák |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Ředkev |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut.
- Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut.
- Můžeme podávat.