Indická zeleninová polévka

Ingredience


Červená řepa 1 ks
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Chilli paprička zelená 4 ks
Cibule 2 ks
Fazole 10 ks
Hrách 100 ml
Kardamom 4 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Květák 0.5 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Ředkev 1 ks
Špenát listový čerstvý 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme nečistot. Následně ji všechnu důkladně pokrájíme, ochutíme solí a kořením. V hrnci přivedeme vodu k bodu varu a necháme vařit okolo 20 minut.
  2. Vývar přecedíme, zeleninu rozmixujeme a vložíme opět do vývaru. Na másle připravíme jíšku, kterou posléze vmícháme do polévky. Dáváme pozor, aby se nevytvořily hrudky. Necháme vařit 5 minut.
  3. Můžeme podávat.