Slepice na liškách

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 60 g
Cibule 2 ks
Lišky čerstvé 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 60 g
Nové koření celé 3 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kořen 60 g
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 150 g
Slepice 800 g
Smetana 16% (pochoutková) 2 dl
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
  2. Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
  3. Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.