Slepice na liškách
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
60 g |
Cibule |
2 ks |
Lišky čerstvé |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Nové koření celé |
3 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kořen |
60 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Slepice |
800 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a necháme krátce podusit.
- Zatím prošpikujeme slepičí stehna slaninou, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme zprudka ze všech stran. Potom vložíme na zeleninový základ, podlijeme vývarem a zakryté necháme dusit asi 45 minut doměkka. Podle potřeby podléváme.
- Na másle zpěníme 1 cibuli nadrobno, přidáme nakrájené lišky a orestujeme 6 minut za stálého míchání. Zalijeme smetanou a za občasného promíchání necháme povařit do zhoustnutí. Liškovou směs vmícháme k masu, dosolíme a podáváme.