Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou

Ingredience


Kompot borůvkový 1.5 dl
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 600 g
Víno červené 1 dl
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.