Medailonky z vepřového masa s borůvkovou omáčkou
Ingredience
Kompot borůvkový |
1.5 dl |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová panenka |
600 g |
Víno červené |
1 dl |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme alespoň 15 minut marinovat.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm prudce opečeme z obou stran a dáme v pánvi na stranu. Ve výpeku rozpustíme máslo, přilijeme vodu a červené víno, přidáme borůvkový džem, dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme převařit. Pak omáčku zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali ve studené vodě, a za stálého míchání ještě necháme přejít varem.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo třeba smažené bramborové hranolky.