Křišťálový sleď
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Majonéza |
30 g |
Mrkev kořen |
20 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sleď čerstvý |
200 g |
Sůl |
3 g |
Voda pitná |
250 ml |
Želatina |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V rendlíku svaříme 220 ml vody, 20 ml octa, bobkový list, půlku cibule, sůl a pepř. V misce rozpustíme želatinu ve 40 ml studené vody a vmícháme do již chladnoucí svařené směsi, vyjmeme koření a cibuli. V podlouhlé misce nebo formičce na led rozložíme dvě půlky sledě, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou mrkví. Sledě zalijeme želatinou a necháme v chladnu ztuhnout. Zatím rozpůlíme střední bagetu, slabě potřeme majonézou, pokryjeme listem salátu. Sledě vyklopíme z formičky, odkrojíme tak, aby rybu přesahovala část želatiny a rozložíme na salát na bagetě. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.