Křišťálový sleď

Ingredience


Bageta 1 ks
Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Cibulka jarní 50 g
Majonéza 30 g
Mrkev kořen 20 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý mletý 2 g
Sleď čerstvý 200 g
Sůl 3 g
Voda pitná 250 ml
Želatina 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V rendlíku svaříme 220 ml vody, 20 ml octa, bobkový list, půlku cibule, sůl a pepř. V misce rozpustíme želatinu ve 40 ml studené vody a vmícháme do již chladnoucí svařené směsi, vyjmeme koření a cibuli. V podlouhlé misce nebo formičce na led rozložíme dvě půlky sledě, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhanou mrkví. Sledě zalijeme želatinou a necháme v chladnu ztuhnout. Zatím rozpůlíme střední bagetu, slabě potřeme majonézou, pokryjeme listem salátu. Sledě vyklopíme z formičky, odkrojíme tak, aby rybu přesahovala část želatiny a rozložíme na salát na bagetě. Ozdobíme kolečky jarní cibulky.