Bramborové lívance s borůvkami

Ingredience


Brambory 1 kg
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 10 g
Kompot borůvkový 0.5 l
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
  3. V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
  4. Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.