Bramborové lívance s borůvkami
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
10 g |
Kompot borůvkový |
0.5 l |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 1 porce
- V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
- Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
- V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
- Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.