Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Houby čerstvé |
20 g |
Hřebíček |
1 špetka |
Kapie |
1 ks |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kompot borůvkový |
0.5 l |
Mléko polotučné |
1 dl |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Špagety |
200 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vegeta |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno červené |
1 dl |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
- Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.
- Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.
- V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.
- Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.