Špagety zapečené s borůvkovou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Houby čerstvé 20 g
Hřebíček 1 špetka
Kapie 1 ks
Kečup 1 polévková lžíce
Kompot borůvkový 0.5 l
Mléko polotučné 1 dl
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Špagety 200 g
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vegeta 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Víno červené 1 dl
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařené propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
  2. Kapii podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Pórek omyjeme a nakrájíme s houbami a slaninou na menší kousky.
  3. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou kapii, pórek, houby a slaninu na něm krátce orestujeme. Směs promícháme se špagetami, dochutíme oreganem, Vegetou, pepřem a solí.
  4. Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, dáme do ní směs z pánve a necháme ve středně vyhřáté troubě zapékat. V průběhu zapékání dvakrát zalijeme vajíčky, která jsme osolili a rozšlehali v mléku.
  5. V hrnci prohřejeme borůvkový kompot, přimícháme k němu cukr, hřebíček, kečup a červené víno, omáčku necháme chvíli za stálého míchání prohřát.
  6. Zapečené špagety rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.