Broskev plněná kuřecím salátem
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Kuřecí prsa |
200 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř bílý |
2 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
50 g |
Salát ledový |
200 g |
Sůl |
6 g |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran dozlatova. Čtyři plátky zabalíme do alobalu a uchováme v teple, zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme do mísy. Broskve rozpůlíme a vyjmeme pecku, dužninu částečně vydlabeme a přidáme do mísy spolu s jemně nasekaným ledovým salátem. Osolíme, opeříme, vmícháme zakysanou smetanu a vzniklou směsí naplníme misky z broskví. Na vršky položíme plátek kuřecího masa, ozdobíme kolečkem rajčete a snítkou petrželky. Podáváme na listu ledového salátu.