Salát z ovesných vloček s borůvkami

Ingredience


Borůvky 2 dl
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 20 g
Ovesné vločky 120 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
  2. Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky prolisujeme.
  3. Namočené vločky v případě potřeby scedíme a v míse smícháme s prolisovanými borůvkami a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
  4. Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.