Pečená jehněčí kolena
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Jehněčí koleno |
800 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Olej olivový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
60 g |
Rozmarýn čerstvý |
30 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
2 dl |
Baby špenát |
300 g |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
30 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninový základ, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a necháme v troubě dusit doměkka.
- Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Baby špenát nakrájíme nahrubo a lehce necháme podusit na cibulovém základě, osolíme. Podáváme jako přílohu k pečeným kolenům.