Pečená jehněčí kolena

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 2 dl
Jehněčí koleno 800 g
Mrkev kořen 60 g
Olej olivový 50 ml
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 60 g
Rozmarýn čerstvý 30 g
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 8 g
Víno bílé 2 dl
Baby špenát 300 g
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 30 g
Šalotka 1 ks
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce podusíme. Jehněčí kolena prošpikujeme bohatě slaninou a na rozpáleném oleji na pekáči prudce opečeme ze všech stran. Přidáme zeleninový základ, podlijeme vínem a vývarem, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem, zakryjeme alobalem a necháme v troubě dusit doměkka.
  2. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Baby špenát nakrájíme nahrubo a lehce necháme podusit na cibulovém základě, osolíme. Podáváme jako přílohu k pečeným kolenům.