Jitrnicové šátečky

Ingredience


Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Droždí sušené 2 kávová lžička
Jitrnice domácí 600 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej slunečnicový 50 ml
Sůl 1.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.