Jitrnicové šátečky
Ingredience
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
2 kávová lžička |
Jitrnice domácí |
600 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.