Slaná buchta s masem a sýrem
Ingredience
Brambory |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
350 g |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
90 g |
Uzené maso vařené |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Brambory klasicky uvaříme a poté na jemno nastrouháme. Vlažné mléko, vejce, olej, nastrouhané uvařené brambory, sůl, cukr, oregano, mouku, droždí a jednu malou cibuli nakrájenou na jemno, dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před dokončením hnětení přidáme na kostičky nakrájené maso a nastrouhaný sýr. Po ukončení programu si vychutnáme vynikající buchtu s masem a sýrem.