Vafle s borůvkového těsta

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kompot borůvkový 2.5 dl
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 2.5 dl
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko - podmáslí 0.5 dl
Mouka pšeničná celozrnná 150 g
Skořice mletá 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.
  2. V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.
  3. Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.
  4. Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.