Vafle s borůvkového těsta
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kompot borůvkový |
2.5 dl |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
2.5 dl |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko - podmáslí |
0.5 dl |
Mouka pšeničná celozrnná |
150 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.
- V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.
- Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.
- Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.