Víno z čerstvých jahod
Ingredience
Cukr krystal |
800 g |
Jahody zahradní |
5 l |
Kulturní kvasinky |
1 špetka |
Kyselina citrónová |
10 g |
Voda pitná |
1 l |
Cukr krystal |
150 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.
- Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.
- Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.