Sýrové trubičky pečené

Ingredience


Bešamel 300 g
Listové těsto 500 g
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Sýr Čedar 70 g
Sýr Ementál (Primátor) 40 g
Tuk 30 g
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ementál nakrájíme na drobné kostičky, čedar nastrouháme najemno, listové těsto rozválíme na tenký plát.
  2. V pánvi zahřejeme bešamel se smetanou, provaříme, pánev sundáme z ohně, přimícháme žloutky, vrátíme na oheň a zahříváme do zhoustnutí. Krém nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do chladnoucího krému přimícháme eidam, čedar a necháme vychladnout.
  3. Listové těsto nařežeme na stejně velké obdélníčky, doprostřed každého obdélníčku naneseme sýrový krém po celé délce, zavineme do ruliček, konce přimáčkneme, aby krém nevytékal, ruličky vyskládáme vedle sebe na tukem pomazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 až 20 minut dozlatova.
  4. Vychladlé trubičky upravíme na servírovací tác a podáváme.