Zámecká srnčí žebírka

Ingredience


Játra husí 200 g
Máslo čerstvé 150 g
Olej olivový 2 dl
Pepř černý mletý 6 g
Srnčí maso 800 g
Sůl 15 g
Víno bílé 2 dl
Cukr krupice 150 g
Hroznové víno 120 g
Jablka 120 g
Máslo čerstvé 80 g
Pomeranče 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
  2. Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
  3. Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
  4. Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
  5. Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.