Zámecká srnčí žebírka
Ingredience
Játra husí |
200 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Olej olivový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Srnčí maso |
800 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
2 dl |
Cukr krupice |
150 g |
Hroznové víno |
120 g |
Jablka |
120 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pomeranče |
120 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
- Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
- Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
- Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
- Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.