Losos zapečený v šunce

Ingredience


Cibule 50 g
Losos - filety 300 g
Máslo bylinkové 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 1 dl
Paprika červená 500 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Šunka parmská 200 g
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Víno bílé 1 dl
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme v plátcích šunky. Rozložíme do máslem vymazaného pekáče, polijeme vínem, zakryjeme pečícím papírem a necháme 10 minut péct ve středně vyhřáté troubě.
  2. Na pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme nakrájené žampiony a papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a pár minut podusíme.
  3. Pekáč vyndáme z trouby, odstraníme papír a na lososa navršíme podušenou zeleninovou směs. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Podáváme s plátkem bylinkového másla.