Losos zapečený v šunce
Ingredience
Cibule |
50 g |
Losos - filety |
300 g |
Máslo bylinkové |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
1 dl |
Paprika červená |
500 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Šunka parmská |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Víno bílé |
1 dl |
Žampiony čerstvé |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z lososa osolíme, pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a obalíme v plátcích šunky. Rozložíme do máslem vymazaného pekáče, polijeme vínem, zakryjeme pečícím papírem a necháme 10 minut péct ve středně vyhřáté troubě.
- Na pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme nakrájené žampiony a papriku nakrájenou na nudličky, osolíme a pár minut podusíme.
- Pekáč vyndáme z trouby, odstraníme papír a na lososa navršíme podušenou zeleninovou směs. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Podáváme s plátkem bylinkového másla.