Modrohlav s humrovou pěnou
Ingredience
Modrohlav filety |
1200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Sůl |
8 g |
Citronová šťáva |
50 ml |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Humr |
100 g |
Máslo bylinkové |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
50 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.
- Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.
- Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.
- Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.