Modrohlav s humrovou pěnou

Ingredience


Modrohlav filety 1200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej rostlinný 1 dl
Sůl 8 g
Citronová šťáva 50 ml
Citrony 1 ks
Cukr krupice 5 g
Humr 100 g
Máslo bylinkové 60 g
Smetana 33% (šlehačka) 50 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce modrohlava osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji nejprve zprudka opečeme z obou stran a potom namírno dopékáme za občasného obracení.
  2. Do rendlíku nalijeme bílé víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a sůl a zahříváme téměř k varu. Vmícháme bylinkové máslo, necháme mírně povařit a šleháme metlou, až začne vznikat pěna.
  3. Rendlík odstavíme, všleháme žloutky, šlehačku a nakonec vmícháme najemno nakrájené humří maso.
  4. Podáváme porci modrohlava na listu salátu, přelijeme humrovou pěnou,ozdobíme plátkem citronu.