Česnekový chléb s majoránkou
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Cukr krystal |
1 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 kávová lžička |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka bezlepková Mantler |
250 g |
Mouka rýžová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Xantanová guma |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Česnek oloupeme a utřeme. Cukr rozmícháme s droždím ve vlažném mléce a necháme vykynout na teplém místě. Směs osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, nasekané bylinky, utřený česnek a postupně přisypáváme mouky, které ve směsi postupně rozmícháváme se špetkou xantanové gumy.
- Všechny suroviny zpracujeme do hladkého těsta, které dáme do tukem vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme těsto ještě vykynout.
- Troubu předehřejeme na 200°C. Po vykynutí těsto ve formě vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova. Upečený chléb podáváme vychladlý, nakrájený na krajíce, podobně jako ostatní pečivo.