Hrachová polévka

Hrachová polévka - obrázek

Ingredience


Česnek 6.6 g
Hrách loupaný 200 g
Majoránka 0.6 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 0.6 g
Petržel - nať 5 g
Polévkové koření 13.3 g
Sůl 20 g
Tuk 66.6 g
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 66.6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme.
  2. Ze tří čtvrtin dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou.
  3. Uvedeme do varu, přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 10 minut.
  4. Ke konci varu do polévky přidáme česnek utřený se solí, krátce povaříme a poté polévku procedíme.
  5. Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
  6. Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vsypeme do polévky spolu s osmaženou žemlí při podávání.