Víno z čerstvých jablek

Ingredience


Cukr krystal 500 g
Jablka 5 kg
Voda pitná 7.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.
  2. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.
  3. Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.