Bábovka z rakouských Korutan

Ingredience


Borůvky sušené 50 g
Cukr krystal 100 g
Droždí 20 g
Hera 100 g
Mléko polotučné 2.5 dl
Mouka pšeničná hladká 500 g
Rozinky tmavé 100 g
Skořice mletá 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
  2. Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
  3. Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.