Bábovka z rakouských Korutan
Ingredience
Borůvky sušené |
50 g |
Cukr krystal |
100 g |
Droždí |
20 g |
Hera |
100 g |
Mléko polotučné |
2.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Rozinky tmavé |
100 g |
Skořice mletá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
- Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
- Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.