Rýžové nočky se sýrem
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
40 g |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
30 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sýr nastrouháme. V osoleném mléce uvaříme rýži doměkka. Do směsi potom vmícháme másl, strouhaný sýr a žloutek. Potom směs ochutíme solí, pepřem a zahustíme lžící kukuřičné strouhaky. Necháme vychladnout.
- Ze směsi tvarujeme kuličky, které smažíme na másle.
- Do horké polévky dáváme sýrové kuličky těsně před servírováním.